Gőzkabin

Stresszoldó Gőzkabin

gozkabin
gőzkabin

Az izzasztással történő állapotjavítás az ősi indiai gyógyászat, az ayurvéda napi gyakorlata. Az izzadás javítja a keringést, segíti a méregtelenítést, és még a súlycsökkentő folyamatokat is támogatja.

Amikor a modern orvoslás nem tud segíteni a zaklatott elmének, akkor lép a képbe a gőzkabin, a modern izzasztás, a stresszoldás eszköze.

Hogyan oldja a feszültséget, fáradtságot és a stresszt a gőzkabin? Nézzük.

Gőzkabin hatása a testre

A gőzkabin, meleg, párás gőz hatására, a feszült, fáradt izmok ellazulnak. Gondoljunk csak egy forró fürdőre. Ellazulunk benne?

A meleg gőz javítja a keringést, csökkenti a feszülést, még fájdalomcsillapító hatású is.

A gőz belélegzése, ami olyan, mint az inhalálás, csökkenti a felső légúti megbetegedések, és erősíti az az immunrendszert.

Tehát a gőzkabinban a test segítséget kap, az oxigénellátása javul, az izmok ellazulnak, az immunrendszer erősödik. A test biztonságban érzi magát. Ez olyan érzés, mint amikor sóhajtunk egy nagyon nagyot. A test megkönnyebbül, és a feszültség kioldódik.

Miért lesz ez nekünk jó?

Gőzkabin hatása az elmére

Az elme azért feszül és aggódik egész nap, hogy a test életben maradjon. Ám, minél idegesebb az elme, a test annál jobban szenved. Ez egy olyan ördögi kör, amit nehéz megszakítani. De a gőzkabin képes erre. Ahogy a test ellazul, úgy lazul el az elme is. Csillapodik a nyugtalanság, csökken a zaj a fejünkben.

Ezért az olyan „megmagyarázhatatlan” jelenségek, mint a túlzott izgatottság, a rossz stressztűrő képesség, az állandó általános rossz közérzet, a hirtelen hőmérséklet változásokkal, frontokkal szembeni érzékenység, az alvás problémák, csökkenthetőek, sőt, akár meg is szüntethetőek a gyakori gőzkabin használattal.

Önnek is lehet otthonában egy fantasztikus gőzkabin! A zuhanykabin-szaniter.hu webshopban kiváló minőségű és megbízható gőzkabinok között válogathat!

Gőzkabin használat szabályai

Többnyire a szaunában alkalmazott szabályok alapvetően megfelelnek a gőzkabin esetében is.

  • a gőzfürdőbe való első belépés előtt zuhanyozzunk le, hogy a testünkön esetlegesen megtapadt dezodornyomokat eltávolítsuk – az izzadás megkönnyítése érdekében
  • próbáljunk meg 15 percet bent tartózkodni, hogy meginduljon a méreganyagok eltávozása is az izzadással
  • kijőve hűtsük le testünket
  • pihenjük ki a megterhelést, minimum 15 perc fekvéssel
  • egy gőzfürdőzés alkalmával maximum 3-4 alkalommal menjünk be, többször ne – mert túlterheljük a szervezetünket

Ami különbség lehet a szaunához képest: míg a szaunába szárazra törölt testtel kell bemenni, hogy megkönnyítsük az izzadás elindulását, a gőznél ennek nincs olyan nagy jelentősége, hiszen egy pillanat alatt úgyis ellep minket a pára.

Gőzkabin használat után

Nagyon fontos, hogy minden alkalom után hűtsük le a testünket. Soha ne menjünk vissza felhevült testtel, mert az erősen megterhelné szívünket és keringési rendszerünket.

Amíg nem hűlt le testünk teljesen, ne végezzünk másfajta erőteljes mozgást, pihenjünk legalább annyi időt, amennyit a gőzkabinban töltöttünk.

Összegzés

A gőzkabin használat nem csak a test, de az elme problémáin is tud segíteni. Csökkenti az izmok feszültségét, javítja az immunrendszert, ezáltal csillapítja a belső félelmeket, javítja a stressztűrő készséget. Rendszeres használattal csökkenthető a túlzott izgatottság, az állandó rossz közérzet, a frontokkal szembeni érzékenység, és az alvás problémák is.