Inverteres klíma

Inverteres klíma előnyei

inverteres-klima-alulrol
inverteres klíma

Klímának nevezzük azt a csodálatos eszközt, ami lehetővé teszi, hogy ne olvadjunk el a tavasz – nyári – őszi hőségben. A klíma berendezéseknek több fajtája van. Mi most a legjobbat fogjuk megvizsgálni.

Arra keressük a választ, hogy mi az inverteres klíma titka, miért ő a legjobb?

Mi az az inverteres klíma?

Nevezzük a régebbi klímát on-off-nak. Ami azt jelenti, hogy ki és bekapcsolgatta magát a klíma, mert csak egy bizonyos fordulatszámon tud működni. Ezért, amikor elér egy hőfokot a hőmérséklet, akkor nagy zúgással, zörgéssel bekapcsol, lefújja a hajad, és gyorsan lehűti a levegőt, majd, mint aki jól végezte dolgát, kikapcsol. Ismerős?

Mi ezzel a baj? Először is, lefújja a hajad, és megfagysz alatta, amikor működik. Másrészt a bekapcsolódása hatalmas energialöketet és fogyasztást idézz elő.

Az inverteres klíma az, amelyik nem kapcsol ki. Beállítasz egy hőfokot, és ő azt tartja. Nincs eneregialöket, és nem fújja le a fejed. Gazdaságosabb így, csendesebb, és nem terheli le az elektromos hálózatot.

Az Inverteres klíma előnyei

Az inverteres klíma tehát nem kapcsolgatja magát ki és be. Ezenkívül:

  • jobb hatásfokkal, jobb teljesítménnyel dolgozik, kiegyensúlyozottan
  • alacsonyabb fogyasztású – mivel nem kapcsolgat ki-be
  • csendesebb, és ez nagyon fontos, ha egész nap működik az irodában
  • nem terheli az iroda/ház/lakás elektromos hálózatát – mert nincs nagy dérrel-dúrral való bekapcsolás, elindulás
  • pontos hőmérséklet beállítási lehetőség
  • nincs nagy lendülettel fújó levegő, nem fagy meg alatta az ember, nincs az „sarki szél fúj a nyakamba” érzetünk, komfortosabb így
  • kevésbé szárítja a levegőt, mint az erős hidegfújással működő klímák

Az inverteres klímák új generációja

Egyre modernebbek az inverteres klímák, egyre több új funkciójuk van, mint például az allergénszűrő, a 24 órás időzítés lehetősége. Gondold el, mire hazaérsz, a lakásban kellemes 24 fok van, hiába dühöng kint a kánikula. Megfizethetetlen érzés.

Még több hasznos információt megtudhatsz az inverteres klímákról a klimavalasztas.hu blog oldalon.

Összegezve

Az inverteres klíma csendesen, megbízhatóan működik egész nap és egész éjjel. Nincs ki-be kapcsolás, nagy lendülettel történő elindulás ami nagyon hideget fúj és közben leterheli az elektromos hálózatot. Az inverteres klíma a beállított hőfokot tartja, kevesebbet fogyaszt és jobb hatásfokkal dolgozik. Valódi megoldás a kánikulára.