Klíma beszerelés

klíma beszerelés
klíma beszerelés

Ha otthonunkba, irodánkba klíma beszerelését tervezzük, fontos felmérni az adott helyszínt, a különböző típusú és márkájú klímaberendezéseket, hogy a legmegfelelőbbet tudjuk választani. Fontos tudni, hogy csak hűtésre lesz-e használva vagy fűtésre is, valamint mekkora négyzetméteren kell optimális hőmérsékletet biztosítania.

A legtöbb szaküzletben vásárolt klímára a garancia is csak akkor érvényes, ha saját cégükkel intézzük a klíma beszerelést, ami akár ilyenkor díjmentes is lehet. Viszont kötelező még egy karbantartás, ami a klíma tisztítást foglalja magába körülbelül fél/egy év után, ez már plusz költséget jelent. A későbbiekben szezon előtt érdemes magunknak is kitakarítani a szűrőnket, hogy újra tisztán induljon a levegő hűtése és keringetése kórokozóktól mentesen.

Általában egy vagy két fal átfúrásával jár és néhány méter csövezéssel. Kültéri és beltéri egység felhelyezésére kerül sor. Ha olyan készüléket vásárolunk, ahol nekünk kell a klíma beszereléséről gondoskodni, bízzuk azt szakemberre! A kültéri egységek beszerelése okozhat néhány esetben felárat, ha nehezen megoldható a tartó konzolok felhelyezése, biztonságos helyre szerelése. Ilyen lehet például egy tetőtérben elhelyezkedő lakás, ahol a tetőre kell a külső konzolt szerelni. Ilyen esetben érdemes előre tájékoztatni a beszerelő céget, vagy személyes felmérést kérni.

Klíma beszerelés során olyan helyre tegyük a beltéri egységet ahol nem ránk fújja folyamatosan a hideg levegőt. Folyosóra, előszobába hiába teszünk abban a reményben, hogy így majd a szobákat egyszerre lehűti, mert sajnos nem tudja. Ebben az esetben lehetséges olyan klímát beszereltetni, ami egy kültéri egységhez két egység beltéri tartozik.